Emotie eten

Ben jij een emotie-eter? Dan heb je waarschijnlijk moeite met afvallen, gezonder eten en het behouden van een gezonde leefstijl. Eten vanuit emotie is de meest voorkomende reden waarom gezond eten en afvallen maar niet lukt. Je start met goede moed (van het ene na het andere dieet), maar uiteindelijk loopt het tot niets uit. Het kan zijn dat je wel afvalt, maar daarna komt het er net zo snel weer aan ( Het wel bekende ''Jojo-effect'').

Diëtist, emotie-eten, Nijmegen

Eten om je beter te voelen en om nare gevoelens weg te stoppen, wordt ook wel emotie-eten genoemd. Bij emotie- eten eet je dus niet omdat je echt honger hebt, maar omdat je in de knoop zit met bepaalde emoties.  Het ontstaan van emotie- eten gebeurd vaak sluipenderwijs en het is bijna altijd een onbewust proces.  Men heeft dan vaak last van plotselinge eetbuien, waarbij de controle volledig is verdwenen.  

Vaak is de oorzaak hiervan een veel dieper liggend probleem  dat al in de kinderjaren is ontstaan, maar telkens weer wordt weggestopt. Op den duur helpt alleen een dieet de emotie-eter niet. De oplossing ligt in het onderzoeken hoe je op een andere manier met jouw emoties om kunt gaan. Bewustwording is hierbij een eerste stap.

Ben jij een emotie- eter en ben je op zoek naar een duurzame oplossing voor dit probleem? Dan ben je bij LifeStyle Adviseur - Stap voor Stap op het juiste adres. Heb je vragen of wil je een afspraak maken, neem dan contact met mij op.