Graag stel ik me aan je voor:

Mijn naam is Kiren Butt en ik ben diëtist en eigenaar van LifeStyle Adviseur- Stap voor Stap. Sinds juni 2016 ben ik afgestudeerd als diëtist en gedragscoach. Ik beschik over de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van voeding en gezondheid. Naast de reguliere voedingskundige inzichten heb ik veel affiniteit met de oosterse wijsheid op het gebied van voeding en gezondheid.

Diëtist Nijmegen

"Ik ben mij ervan bewust dat voeding veel meer is dan het binnenkrijgen van voldoende voedingstoffen. Voeding brengt mensen namelijk bij elkaar en levert tevens genot en ontspanning op."

Ik ben opgegroeid in een gezin met ouders van zowel Nederlandse als Aziatische afkomst. Binnen de Aziatische cultuur wordt veel aandacht besteed aan kleurrijk, gevarieerd en gekruid eten. Hierdoor heb ik veel kennis en ervaring opgedaan over het gebruik van kruiden, specerijen en de effecten hiervan op onze lichaam en geest. 

Ik hecht heel veel waarde aan lekker en gezond eten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de producten die ik kies niet al te milieu belastend zijn en geen dierenleed veroorzaken. 

Het is mijn passie om mensen te begeleiden naar een gezondere leefstijl in een tempo dat voor hen prettig is. In onze samenleving wordt voor alles een snelle oplossing gezocht, maar je leefstijl veranderen gaat niet over één nacht ijs. Ik ben een voorstander van het toepassen van veranderingen in eenvoudige en rustige stappen. Als professioneel gedragscoach weet ik hoe ik mensen op de juiste manier kan coachen en adviseren naar een gezond en blijvend resultaat.

Ik vind het tevens noodzakelijk om altijd op zoek te gaan naar de kern van het probleem. Als kind heb ik door mijn overgevoeligheid veel last gehad van allergieën en eczeem. Het was erg teleurstellend dat de zalfjes die ik voorgeschreven kreeg van de dermatoloog altijd maar even hielpen. Na verloop van tijd kwamen de klachten weer terug. Ik werd mij ervan bewust dat de zalfjes niets meer deden dan het onderdrukken van mijn klachten, waarbij de kern van het probleem niet werd opgelost. 

Tijdens mijn studie ben ik zelf op zoek gegaan naar een oplossing voor het behandelen van mijn klachten. Ik kwam er tijdens mijn zoektocht achter dat naast verkeerde voeding, (negatieve) emoties ook heel veel invloed hebben op ons lichaam.  Doordat ik anders ben gaan eten en meer aandacht ben gaan besteden aan mentale rust, ervaar ik nu nauwelijks tot geen klachten meer. Inmiddels ben ik gespecialiseerd op het gebied van emotie-eten en besteed hier veel aandacht aan tijdens de behandeling van mijn cliënten. Voor meer informatie over mijn behandelingen verwijs ik je naar het kopje 'Voor wie?' op de website. 

Wil je meer informatie over mij als diëtist of heb je andere vragen dan kun je vrijblijvend contact opnemen met Lifestyle Adviseur - Stap voor Stap. 


Ik ben nieuwsgierig naar je verhaal en maak graag kennis met je!